Stybar klopt Boom in eigen huis

Stybar klopt Boom in eigen huis

Zdenek Stybar, vorig jaar eindwinnaar, was in rit twee van de Eneco Tour Lars Boom in eigen dorp de baas. De Tsjech klopte de Belkin-renner in Vlijmen (Heusden), na een spannende en regenachtige finale. Stybar nam meteen de leiding over van Lars Boom, met één seconde.

Belkin en Giant-Shimano reden in de finale het peloton uit elkaar, maar de laatste ploeg zag Tom Dumoulin met een lekke band wegvallen. Hij dichtte uiteindelijk in zijn eentje nog de bres, maar verloor wel kostbare seconden omdat het vooraan uit elkaar sloeg. Boom ging samen met Manuel Quinziato en Stybar in de aanval, maar zijn ploegmaat Bauke Mollema reed er naartoe. De Groninger probeerde meteen door te gaan, maar dat mislukte. Stybar profiteerde en vloerde de Belkins Boom en Sep Vanmarcke.

,,Ik kom iets dichterbij dan vorig jaar in Vlijmen, toen werd ik ook tweede. In de sprint ging het heel hard. Ik kon tot het achterwiel van Stybar komen, maar verder niet. De jongens hebben super hard gewerkt. Eerst reden ze een gat dicht en later hebben ze nog een heel stuk alleen gereden. Ze koersten heel sterk.”

Morgen staat een korte tijdrit over net geen tien kilometer op het programma. ,,De tijdrit ligt me. Ik heb de mogelijkheid om de trui te pakken, maar Stybar zou ook kunnen uitlopen. Ik richt me deze week op het klassement. Wanneer ik me goed blijf focussen, kan ik ver komen.”