Eneco Tour: Belkin wedt op meerdere paarden

Eneco Tour: Belkin wedt op meerdere paarden

Belkin mikt in de Eneco Tour op succes met verschillende renners. Één uitgesproken kopman is er dan ook niet, stelt ploegleider Merijn Zeeman. ,,We zullen niet op één kopman leunen. We willen de kracht van alle acht de jongens benutten en zullen elke dag kijken waar onze kansen liggen en een goed plan maken. Dan komen we vanzelf met meerdere jongens goed in het klassement te staan. De laatste drie etappes zijn bijzonder zwaar, als we dan nog met meerdere jongens hoog genoteerd staan, maken we een goede kans.”

Snode plannenVier renners licht Zeeman er specifiek uit. ,,Lars Boom heeft de wedstrijd al eens gewonnen en finisht de tweede rit in eigen dorp. Dat zorgt natuurlijk voor extra motivatie. Sep Vanmarcke kijkt terug op een goede Ronde van Vlaanderen en keert komende week terug op bekend terrein. Bauke Mollema is altijd goed in Limburg en de Ardennen. Bram Tankink zou wel eens snode plannen kunnen hebben. De jongens eromheen zijn renners die altijd wat kunnen forceren. Barry Markus mag zich bovendien gaan mengen in de massasprints."

Selectie BelkinLars Boom, Jos van Emden, Tom Leezer, Barry Markus, Bauke Mollema, Bram Tankink, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.