Klimtalent Barguil blijft Giant-Shimano trouw

Klimtalent Barguil blijft Giant-Shimano trouw

Verschillende media zinspeelden afgelopen zomer op een vertrek van Warren Barguil bij Giant-Shimano. Het klimtalent stond in de belangstelling van Astana en Team Sky, maar blijft zijn huidige werkgever trouw. ,,Het klopt dat ik een moment van twijfel had", vertelt de Fransman aan Cyclism'Actu. ,,Maar ik voel me goed in dit team en zal niet van ploeg veranderen deze winter, tenzij de hele ploeg stopt. Daarnaast heb ik een tweejarig contract, het bewijs dat we met een project op de lange termijn bezig zijn."

Geen TourDat Barguil de Tour de France aan zijn neus voorbij zag gaan, vond hij aanvankelijk moeilijk te verkroppen. Een gesprek met de ploegleiding bleek nuttig. ,,Daardoor begreep ik de keuze, hij wil me beschermen. De druk in de Tour is enorm. Kijk naar Thibaut (Pinot, red.). Hij reed een geweldige Tour in 2012, maar dat leverde zo veel druk op. In 2013 was hij zo mogelijk nog beter, maar na een slechte dag keerden de fans hun rug naar hem toe. Ze moeten niet vergeten dat we nog jong zijn."

Kopman in SpanjeIn de Vuelta, waar Barguil vorig jaar twee etappes won, start de Fransman als kopman. ,,Ik ben blij dat ze me vertrouwen als leider. In de tweede week, als het echt zwaar wordt, hoop ik dat mijn topvorm er is. Top-15 rijden zou echt geweldig zijn. Deze Vuelta zal verder een mogelijkheid zijn me te testen in een drieweekse ronde."