HomeMateriaalMet het 'Bidonvest' wordt bidons halen een eitje

Met het ‘Bidonvest’ wordt bidons halen een eitje

Een nieuwe uitvinding van Sportful heeft zijn weg gevonden in het peloton. Het zogenaamde ‘Bidonvest’, bedacht door Bjarne Riis, werd logischerwijs voor het eerst gebruikt door Tinkoff-Saxo Bank. De ambitie van veel knechten om meer dan tien bidonnen weg te stoppen in hun shirt kan daarmee de ijskast in. Met dit speciale vest kunnen de renners op een makkelijke manier veel bidonnen meenemen naar het peloton. Nadat de bidons een nieuwe eigenaar hebben gevonden kan het vest gemakkelijk weer worden uitgedaan en afgeleverd worden bij de auto.

,,Het is een heel goed idee, want bidonnen halen is vaak een heel gedoe. Niemand heeft er eerder aan gedacht, maar op deze manier gaat het een stuk sneller, zeker wanneer de verzorger alle bidonnen al heeft geprepareerd en in het vest heeft gedaan. Dan hoef ik enkel het vest aan te doen en weer richting het peloton te rijden”, zegt Daniele Benatti. ,,En wanneer ik mijn ploegmaten heb bereikt, kunnen ze direct een bidon uit het vest pakken.”
Andrea Peron, oud renner en nu Product Manager bij Sportful zegt het volgende: ,,Bjarne belde ons op en zei dat hij iets nodig had om bidons sneller maar vooral veiliger te kunnen vervoeren. Daarop kwamen wij met het ‘Bidonvest’. Het vest kan tot zeven bidons in één keer vervoeren en de renner kan er nog twee op zijn fiets houden, wat dus uitkomt op negen bidons per keer. In de hectiek van de koers in combinatie met de strakke aeroshirts die de renners tegenwoordig dragen is dit een zeer veilige oplossing. Het vest is daarnaast zo klein dat hij makkelijk in hun shirt kan worden weggestopt of kan worden weggegooid als souvenir’’, concludeert Peron.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.