TOUR: Tweede etappezege Kristoff

TOUR: Tweede etappezege Kristoff

Alexander Kristoff heeft zijn tweede dagzege in de Tour de France te pakken. De Noor van Katusha sprintte in de straten van Nîmes naar de zege in de vijftiende rit, door Heinrich Haussler en Peter Sagan te vloeren. Het peloton pakte de ontsnapte Jack Bauer en Martin Elmiger pas in de laatste honderden meters terug. Het duo reed dik 200 kilometer op kop. Elmiger  had geen kracht meer om te sprinten, Bauer wel. De Nieuw Zeelander zag echter tot zijn afschuw dat hij op minder dan honderd meter van de streep nog werd gegrepen. Voor Bauer restte de tiende plaats.

Marcel Kittel kwam er ondanks hard werken van zijn ploeggenoten in de sprint niet aan te pas en deed niet meer voor de prijzen. Onderweg viel de regen af en toe met bakken uit de hemel. Er stond ook een ferme zijwind op sommige open stukken, maar ondanks enkele pogingen leidde dat niet tot serieuze waaiervorming.

In de klassementen veranderde bovenin niets: Vincenzo Nibali (geel), Peter Sagan (groen), Joaquim Rodriguez (bollen) en Romain Bardet (wit) blijven drager van de leiderstruien.