HomeMateriaalGele Ridley voor Tony Gallopin

Gele Ridley voor Tony Gallopin

Gisteren won hij knap de rit, maar eerder droeg hij al het geel in deze Ronde van Frankrijk. Voor Tony Gallopin kan deze Tour echt niet meer stuk. Op de Franse feestdag Quatorze Julliet kon Gallopin ook nog eens op een speciale gele Ridley rijden. Daar ging echter wel een tijdrovend karwei aan vooraf. Meteen nadat bekend werd dat Gallopin de gele trui over zou nemen werden verschillende werkzaamheden in gang gezet. Jochim Aerts, algemeen directeur bij Ridley, begon meteen met het voorbereidende werk en ontwierp samen met enkele collega’s een gele Ridley met retro elementen. Toen het frame gespoten en afgewerkt was werd hij per auto naar Frankrijk vervoerd, waarna de mechaniekers van Lotto-Belisol de fiets klaar konden gaan maken voor de koers.

Jochim Aerts: ,,We wilden een speciaal frame maken met Quatorze Julliet in ons achterhoofd. We konden het frame gelukkig op tijd in Frankrijk krijgen zodat Tony kon schitteren voor eigen publiek.”

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.

13 Fraaie fietsen die zijn gebruikt in de Giro te koop op veilingsite Catawiki

Zie jij jezelf wel rijden op zo'n prachtige machine waarop bijvoorbeeld Primoz Roglic de Giro reed? Dat kan! Want tot en met morgen kun je nog bieden op fietsen waar profs op reden in de Giro. Maar ze zijn niet goedkoop...