HomeNieuwsOpleidingsploeg Belkin onzeker door wegvallen sponsor

Opleidingsploeg Belkin onzeker door wegvallen sponsor

Het afhaken van Belkin als wielersponsor heeft ook voor De Jonge Renner vervelende consequenties. De elite/beloften van de wielervereniging uit Oosterhout fungeert sinds dit kalenderjaar namelijk als de officiële opleidingsploeg van Belkin, maar daar gaat ook een kruis overheen. ,,We hopen dat we straks mee kunnen liften met de nieuwe sponsor die momenteel door de ProTour-ploeg gezocht wordt”, stelt voorzitter Theo Hanegraaf.

Net als een groot deel van de wielerwereld was Hanegraaf verrast dat Belkin stopt met sponsoren. Door bij De Jonge Renner een opleidingsploeg te starten, leek Belkin zich immers te verankeren in de Nederlandse wielersport. ,,De samenwerking verliep en verloopt tot nu toe uitstekend, er waren zelfs plannen om van Belkin-De Jonge Renner een continentale ploeg te maken.” Maar daar is nu onzekerheid voor in de plaats gekomen. ,,We moeten nu op een andere weg verder gaan”, weet Hanegraaf.

Continentale status
Een mogelijke route is dat De Jonge Renner als opleidingsploeg in het kielzog van de ProTour-formatie alsnog een sponsor vindt. ,,Daar hopen we in eerste instantie op”, is Hanegraaf duidelijk. Maar dat wil niet zeggen dat De Jonge Renner daarop gaat gokken. ,,Willen we de continentale status verkrijgen, dan moeten we sowieso meer inkomsten genereren. Die kunnen we ook op eigen kracht benaderen. Eind augustus of uiterlijk begin september moet duidelijk zijn of we dat gaan redden.”

Mocht de sponsorcommissie van De Jonge Renner dit niet halen, dan zal de elite/beloftenploeg sowieso overeind blijven. ,,De basis voor het clubwielrennen op hoog niveau is goed. We kunnen onze jonge renners een mooi programma aanbieden en ze ondersteunen met fietsen en kleding”, weet Hanegraaf, die verwacht dat ploegleiding ook intact blijft. Ceciel van Dongen is de manager van Belkin De Jonge Renner, ploegleiders zijn Jo Bouwens en Maarten den Bakker. ,,De situatie is nu onzeker, maar eind augustus weten we meer”, besluit Hanegraaf. In het huidige profpeloton rijden meerdere renners die hun opleiding genoten bij De Jonge Renner, onder wie Stef Clement, Marc Goos, Roy Curvers en Johnny Hoogerland. (Tekst: Edward Doelman)

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Meer zoals dit

Thomas Dekker fileert Team DSM: ‘Het blijft een kleuterschool’

In de podcast Live Slow, Ride Fast veegt de analist de vloer aan met de...

Annemiek van Vleuten stopt ermee na 2023

Het is bekend dat de Nederlandse er niet zo van hield dat er gespeculeerd...

Armstrong was weer Ullrichs reddende engel: ‘Hij lag vastgebonden aan een bed, niet van deze wereld’

Eind september 2021 deelden we op onze website nog Instagram-foto's van een lachende Armstrong en...