Van Gorkom en Van Benthem nieuwe kampioen BMX

Van Gorkom en Van Benthem nieuwe kampioen BMX

Jelle van Gorkom is vandaag in Haaksbergen de nieuwe Nederlands kampioen BMX  geworden. Hij versloeg in de finale zijn naaste concurrenten Twan van Gendt (tweede) en Joris Harmsen (derde). In de eerste drie manches wist Van Gorkom al met veel overtuiging te winnen, waardoor hij eenvoudig doorging naar de kwartfinale. In zowel de kwart- als de halve finale kon niemand aan het niveau van Van Gorkom tippen, waardoor de titel al snel voor het grijpen lag. In de finale probeerde Twan van Gendt het succes van Van Gorkom nog te verstoren, maar dit was tevergeefs.

Bij de vrouwen was Merle van Benthem de sterkste.Lange tijd leek Smulders, de bronzen Olympische medaille winnares van Londen, aan het einde van de dag het Nederlandse tricot aan te mogen trekken. Tijdens de finale liet Van Benthem zien dat ze op haar thuisbaan niet verslagen wilde worden. Na een spannende ronde op de baan in Haaksbergen troefde Van Benthem teamgenoot Smulders net af.

Eerder was Van Benthem al tweede geworden op het onderdeel time trial. Daarin werd ze geklopt Laura Smulders. Judy Baauw pakte het brons op de Time trial. Bij de mannen was Van Gorkom ook op dit onderdeel de beste.