/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fwieler-revue%2Fsource%2Fwielerrevue%2F2014%2F07%2Fprofiel-derde-etappe-tour-de-france-2014.png)
Van de befaamde en wereldberoemde universiteitsstad Cambridge, naar wereldstad Londen waar een majestueuze aankomst is uitgetekend op The Mall, voor Buckingham Palace. Hetzelfde decor als waar in 2012 de Olympische wegrit finishte. Mark Cavendish had er destijds geschiedenis willen schrijven, maar dat lukte niet. Alexandre Vinokourov ging er met de gouden medaille vandoor, voor de Britten restte een enorme kater. Cavendish kan iets van die teleurstelling vandaag wegspoelen, in het hart van de Britse hoofdstad.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fwieler-revue%2Fsource%2Fwielerrevue%2F2014%2F07%2Fprofiel-finale-derde-etappe-2014.png)
Brits enthousiasme Alles wijst in elk geval in de richting van een massasprint, want anders dan op weg naar Sheffield krijgt het peloton een nagenoeg vlak traject voor de wielen. Vanuit Cambridge gaat het zuidwaarts door Cambridgeshire, Hertfordshire en Essex. Greater London wordt dan vanuit het noorden binnengereden en via het Olympisch park komt het centrum van Londen in zicht. Dwars door St. James's Park, het oudste koninklijke park van de stad, arriveren de renners op de eindstreep. Zeven jaar geleden stonden de mensen rijen dik bij de proloog in Londen en maakte het enthousiasme van de Britten grote indruk bij renners en volgers, dat zal nu ongetwijfeld niet anders zijn. Dankzij de successen van Bradley Wiggins, Chris Froome en Cavendish zijn de Britten immers alleen maar meer wielergek geworden.
/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fwieler-revue%2Fsource%2Fwielerrevue%2F2014%2F07%2Fvino-londen-olympic-games.jpg)