NK Beloften: Kerkhof wint na chaotische sprint

NK Beloften: Kerkhof wint na chaotische sprint

Tim Kerkhof is Nederlands kampioen op de weg geworden bij de beloften. De renner van Etixx won de sprint van een kopgroep door Dennis Bakker (Metec) en Piotr Havik (Rabobank Development) te verslaan. De sprint werd ontsierd door een valpartij van Rabo-renner Mike Teunissen, vooraf tot de topfavorieten voor de titel gerekend. Hij bleek zijn sleutenbeen te hebben gebroken.

De beloftenwedstrijd begon tien minuten later dan gepland wegens een plas olie op het parkoers. Toen de koers eenmaal in gang was, regende het aanvallen. Een omvangrijke kopgroep met negen Rabo's en de gebroeders Van der Poel leek kans van slagen te hebben, maar uiteindelijk was het een select groepje met Kerkhof en Teunissen dat voor de titel ging sprinten. Kerkhof, renner van de opleidingsploeg van Omega Pharma - Quick Step, beschikte over de snelste benen.

'Niet gestolen'Als kersverse kampioen sprak Kerkhof van een verdiende overwinning, ondanks het letterlijk wegvallen van Teunissen. ,,Ik voelde me de hele koers al goed en zat mee met bijna elke vlucht. Nee, deze titel voelt niet als gestolen. In de laatste anderhalve kilometer heb ik samen met Dennis Bakker nog poging van Van Empel en Havik teniet gedaan en in de sprint was het man tegen man. Het hele seizoen gaat het al goed en het dubbeltje moest een keer de goede kant opvallen."