Katusha met meerdere kopmannen naar Tour

Katusha met meerdere kopmannen naar Tour

Katusha komt met een sterk blok naar de Tour de France. Voor het klassement brengen de Russen een Simon Spilak, Yuri Trofimov en Igor Silin in stelling. Ook Joaquim Rodriguez reist af naar de Tourstart in Yorkshire, maar de Spanjaard heeft zijn zinnen dit jaar vooral op ritzeges gezet. Rodriguez had van de Giro een hoofddoel gemaakt, maar kwam in die ronde lelijk te val. Spilak is de nummer vier van de Ronde van het Baskenland en werd achtste in Parijs-Nice. Trofimov werd achtste in het Baskenland en won onlangs een rit in de Dauphiné. Ook Silin reed sterk in de Dauphiné, met een tweede plaats in het bergklassement als resultaat.

Alexander Kristoff gaat in de Tour de strijd om het groen aan met Peter Sagan. De Noorse winnaar van Milaan-Sanremo eindigde vorig jaar als vijfde in het puntenklassement. Met Luca Paolini beschikt Katusha over een gevaarlijke rittenkaper.

Tourploeg KatushaAlexander Kristoff, Yuri Trofimov, Joaquim Rodriguez, Igor Silin, Simon Špilak, Alexander Porsev, Luca Paolini, Gatis Smukulis en Vladimir Isaychev