SEG begint eigen continentale opleidingsploeg

SEG begint eigen continentale opleidingsploeg

Wielermanagers Martijn en Eelco Berkhout starten in 2015 hun eigen opleidingsploeg op continentaal niveau. Onder de naam SEG Racing willen de broers talenten opleiden voor meerdere WorldTour-teams. ,,We krijgen vaak scoutingopdrachten van grote profploegen. Die vragen of we geen jonge renners kennen met die ene specifieke kwaliteit. Met een eigen ploeg is het een stuk makkelijker om die te vinden", licht Martijn Berkhout de plannen toe in het Algemeen Dagblad. De ploeg zal onderdak bieden aan twaalf renners, waarvan vijf uit Nederland.

Uniek conceptVoor de financiering van de nieuwe formatie is een bijzonder constructie bedacht. Verschillende WordTour-ploegen stellen budget beschikbaar om daar later zelf de vruchten van de plukken bij het selecteren van nieuwe renners. Het materiaal van de ploeg wordt geleverd door Koga, waarmee er een einde komt aan het Koga Cycling Team. De huidige manager van die ploeg, Ton Welling, gaat aan de slag bij SEG Racing. Shimano stapt aan boord als materiaalleverancier.

Ook het anti-dopingbeleid van SEG Racing is opvallend. Waar geen enkele continentale ploeg verplicht is een bloedpaspoort bij te houden - dit geldt alleen voor WorldTour-renners - voeren de gebroeders Berkhout dit systeem wel in. ,,We werken samen met het Cycle Performance Center in Eindhoven en we beginnen vanaf dag één met het aanleggen van een bloedpaspoort. Op die manier weet je wat voor vlees je in de kuip hebt, en wat voor een renners je aanbiedt aan profploegen."

Laatste nieuws