Dan Martin maakt rentree op Iers Kampioenschap

Dan Martin maakt rentree op Iers Kampioenschap
  • Dan Martin Dan Martin

Daniel Martin zal volgende week zondag zijn rentree maken in het peloton. Op het het Iers nationaal kampioenschap op de weg komt de renner van Garmin-Sharp voor het eerst weer in actie sinds zijn val in de ploegentijdrit van de Giro. De Ier sluit Tourdeelname niet uit, ondanks dat hij zijn kansen niet groot inschat. Dat vertelde hij aan Stickybottle.com.

Martin zet zijn zinnen eerst op het nationaal kampioenschap. ,,Ik ga zeker proberen om de groen-witte trui te winnen. Het was een speciaal toen ik hem in het seizoen 2008/2009 ook al droeg. Het zou ongelofelijk zijn het groen van Ierland het hele jaar door, iedere race, te dragen."

Ondanks dat het NK de enige wedstrijd voor de Tourstart zal zijn voor Martin, zou hij toch dolgraag in actie komen in Frankrijk. ,,We zullen zien hoe het mijn fitheid is. Voorlopig laat ik alle opties open. Het is wel de Tour, iedereen wil daar heen. Maar iedereen moet daar natuurlijk ook met de best mogelijke conditie verschijnen. Het is aan de ploeg om te besluiten."