Nederlandse selectie WK BMX bekend

Nederlandse selectie WK BMX bekend

Bondscoach Bas de Bever heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap BMX. De mondiale titelstrijd vindt plaats van 23 tot en met 27 juli in Ahoy Rotterdam. De Bever hoopt in eigen land een aantal medailles op te eisen. ,,Het is een brede selectie met kanshebbers op finale- en podiumplaatsen, zowel bij de vrouwen als mannen elite en junioren."

Dubbel thuisvoordeelDe Bever kijkt met een schuin oog ook alvast vooruit richting de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. ,,Statistisch gezien is er slechts een keer in de tien jaar een WK in Nederland. Dit wereldkampioenschap telt als eerste mee voor de Olympische ranking richting de Olympische Spelen. Het is dus een extra groot voordeel dat we dit wereldkampioenschap in eigen land rijden met hopelijk veel enthousiaste BMX fans.”

Junior MannenNiek KimmannNiels BensinkJay SchippersMarin van der HeideTom MandemakersKevin SpanningaNick GeerlingBram van de HuddingJunior VrouwenViviana van HeesElite MannenTwan van GendtJelle van GorkomMartijn JaspersRaymon van der BiezenJoris HarmsenJordy van der HeijdenIvo van der Putten

Elite VrouwenLaura SmuldersMerle van BenthemDana Sprengers