Gesink stuit op sterke concurrenten in Vuelta

Gesink stuit op sterke concurrenten in Vuelta

Robert Gesink zal bij zijn deelname aan de Ronde van Spanje een aantal sterke concurrenten tegen het lijf lopen. Het lijstje renners dat dit seizoen een doel maakt van de Spaanse ronde oogt nu al indrukwekkend. Alberto Contador, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Ryder Hesjedal en Thibaut Pinot komen op 23 augustus aan de start in Jerez de La Frontera. Namens Belkin zal Wilco Kelderman na zijn sterke debuut in de Giro ook de Spaanse ronde aanvangen, ter ondersteuning van Gesink.

Wiggins, Evans, HornerVraagtekens staan er nog achter de namen van onder anderen Bradley Wiggins, Cadel Evans, Chris Horner en Daniel Martin. Laatstgenoemde kwam hard ten val in de openingsploegentijdrit van de Giro en rijdt de Vuelta alleen als hij niet op tijd hersteld is voor de Tour de France. Wiggins gaf begin dit seizoen aan de Vuelta te zullen gebruiken ter voorbereiding op het WK tijdrijden in Spanje, maar bevestigde zijn deelname nog niet. Evans, de nummer acht van de Giro, heeft het plan-Vuelta reeds intern besproken met BMC-manager Jim Ochowicz. ,,Daar hebben we het al even over gehad en we hakken de komende weken de knoop door. Als hij de Vuelta rijdt, zal hij ook enkele etappes gaan verkennen. Jongens die de Vuelta rijden, komen daar vaak uit met een goede vorm voor het WK", meldt Ochowicz aan de Australische zender SBS.

Titelverdediger Chris Horner sprak bij het tekenen van zijn contract bij Lampre-Merida nog over prolongatie van zijn zege. Of hij die ambitie nog steeds koestert, is de vraag. In april werd de Amerikaan geschept door een auto, maar zijn herstel verloopt zo voorspoedig dat Horner waarschijnlijk samen met Rui Costa voor het klassement in de Tour gaat. Pas daarna wordt een beslissing genomen over de Vuelta. Hetzelfde zal gelden voor renners die komende zomer een tegenvallende Tour rijden en zich in Spanje willen revancheren.

Ivan Basso was ook voorzien om de Spaanse ronde te rijden, maar diverse Italiaanse media melden dat de Cannondale-renner wordt opgesteld in een reeks Amerikaanse en Canadese (etappe)koersen.