Contador hoopt Dauphiné niet te winnen

Contador hoopt Dauphiné niet te winnen

Alberto Contador begint vandaag vol zelfvertrouwen aan het Criterium du Dauphiné. De Spanjaard van Tinkoff-Saxo is één van de favorieten voor eindwinst, zeker nu het parkoers slechts tien tijdritkilometers en meerdere aankomsten bergop bevat. ,,De Dauphiné is een belangrijke wedstrijd voor mij”, vertelde Contador gisteren op de persconferentie. ,,Het is mijn eerste koers sinds de Ronde van het Baskenland en een trainingskamp op de Teide. Daar trainde ik op lage intensiteit dus nu wil ik weer wedstrijdritme opdoen.” De Spanjaard heeft na zijn - naar eigen zeggen - ‘sterkste voorjaar ooit’ bewust wat gas terug genomen met het oog op zijn belangrijkste doelen van dit seizoen. ,,Ik denk vooral aan de Tour de France. Veel intensieve trainingen heb ik daarom nog niet gedaan want de Tour wordt pas in de laatste week beslist en dit jaar zal ik ook nog de Vuelta rijden. Ik start in de Dauphiné met een goede vorm, maar zonder ambitie om te winnen. Ik wil zien waar ik sta en ervoor zorgen dat mijn motor ná de koers goed herstelt.”

VragenOpvallend genoeg zou Contador zich er zelfs ongemakkelijk bij voelen, mocht hij de Dauphiné winnen. ,,Natuurlijk, als je iets wilt uitrichten in de Tour moet je hier een goed niveau hebben. Winnen is nog iets anders. Dat heb ik nog nooit gepresteerd en zou me misschien alleen maar met meer vragen dan antwoorden opzadelen. Dan zou ik gaan nadenken hoe het in de Tour zou gaan.”

Contador reageerde ook op het feit dat Bradley Wiggins bij Team Sky niet welkom is in de Tourploeg. ,,Elke ploeg moet een wedstrijdplan hebben, met de beste renners op elk niveau. Wiggins heeft grootse vorm laten zien, maar dat zal hem ook een kans geven in de Vuelta.