Kelderman: 'Actie Quintana beetje oneerlijk'

Kelderman: 'Actie Quintana beetje oneerlijk'

Wilco Kelderman beleefde een ijskoude dag in de Giro. Met een vierde plaats aan de streep finishte de Belkin-renner echter opnieuw tussen de beste klimmers. ,,De slotklim lag me heel goed en nadat een aantal anderen een paar aanvallen hadden geplaatst, voelde ik dat ik een van de sterksten van onze groep was. Ik versnelde en reed redelijk simpel weg van de rest. Daarna ben ik volle bak blijven geven tot de finish", meldt Kelderman via zijn ploeg.

Vals spelDe barre omstandigheden op de bergen voorafgaand aan de slotklim gingen ook hem echter niet in de koude kleren zitten. ,,Het was een heel speciale dag. Gelukkig maak je dit soort dingen niet heel vaak mee. Op de Gavia viel het nog wel mee, maar in de afdaling begon het hard te sneeuwen. Het was verschrikkelijk koud en mijn handen voelden aan als twee klompen. Het was ook gevaarlijk, want ik kon door mijn bril niets meer zien. Tijdens de beklimming van de Stelvio kreeg ik het weer wat warmer. Bovenop nam ik even de tijd om een regenjack aan te doen aangezien de jury had gezegd dat de afdaling geneutraliseerd zou zijn. Toen ik aansloot waren Quintana, Hesjedal en Rolland echter vertrokken. Achteraf is dat wel een beetje oneerlijk, want als er geen sprake was van een neutralisatie was ik ook niet gestopt. Rolland gaat me nu voorbij en normaal had ik denk ik wel bij hem in de buurt gezeten.”

Top-tienHoewel Rolland hem in het klassement gepasseerd is, kijkt Kelderman - nu achtste - nog altijd naar een prima klassement. Op de nummer drie, Cadel Evans, won hij vandaag tijd en het verschil met de Australiër bedraagt slechts 45 seconden. Dat biedt hoop op méér, denkt de talentvolle klimmer. ,,Met een beetje geluk kun je snel stijgen, er kan echter nog van alles gebeuren. Top-tien blijft mijn hoofddoel."