Sinkeldam en Bos verdelen de prijzen

Sinkeldam en Bos verdelen de prijzen

Dubbel Nederlands succes in de World Ports Classic: Ramon Sinkeldam won in Rotterdam de tweede en laatste rit, Theo Bos pakte de eindzege. Bos kwam op de streep net te kort om Sinkeldam te kloppen voor ritwinst, maar kon zich dus troosten met de eindzege. Sinkeldam eindigde in dezelfde tijd als Bos als  tweede in de stand, maar omdat de renner van Giant-Shimano gisteren pas negentiende werd en Bos derde, was de leiderstrui voor de Belkin-renner. André Greipel won gisteren in Antwerpen de rit en was ook vandaag de grote favoriet, maar de Duitser kwam in de finale bijna ten val en was dus op slag kansloos.

,,Dit is mijn eerste overwinning ooit in een etappekoers en dat is gaaf. Ook voor de ploeg is dit een mooie zege. De trein was super vandaag. Ik ben fantastisch afgezet door de mannen. Bovendien heeft het team de koers altijd onder controle gehad.”

Toch stak het Bos wel een beetje dat hij de rit niet won. ,,Ik ging er vandaag opnieuw voor, maar helaas was het niet genoeg. Ik startte mijn sprint te vroeg en daar baal ik van, al was Ramon ook gewoon heel snel. De finale was vanwege de vele bochten heel lastig. Iedereen wilde van voren zitten en we moesten voor elke bocht sprinten voor onze positie.”