Battaglin wint op Oropa, Urán verliest tijd

Enrico Battaglin heeft de veertiende etappe van de Giro op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bardiani was bergop de beste van een groep vroege vluchters door Dario Cataldo naar plaats twee te verwijzen. Jarlinson Pantano eindigde als derde. Albert Timmer had lang uitzicht op de ritzege, maar zijn poging om op de slotklim uit de greep van de groep te blijven strandde in schoonheid. Timmer was met plaats zes nog wel de beste Nederlander.

In het peloton met favorieten liep klassementsleider Rigoberto Urán kostbaar tijdsverlies op. De Colombiaan finishte op 3:04 van de winnaar en moest daarmee 25 seconden toegeven op Nairo Quintana. Wilco Kelderman klom opnieuw met de besten mee en finishte op acht seconden van Quintana als achttiende. Wout Poels werd twintigste. In de stand heeft Urán nu 32 seconden voorsprong op nummer twee Cadel Evans. Rafal Majka volgt op 1:35, Pozzovivo op 2:11 en Kelderman als vijfde op 2:33.