HomeMateriaalBelkin experimenteert met fietscamera's in Californië

Belkin experimenteert met fietscamera’s in Californië

De renners van Belkin zullen in de Ronde van Californië experimenteren met kleine camera’s op de fiets. Dat hebben UCI-president Brian Cookson en Belkin-manager Richard Plugge op Twitter laten weten. ,,Het gaat niet om een algemene regelwijziging, maar een tijdelijk experiment. Het is belangrijk om eerst een grondige analyse te maken voordat we grote wijzigingen gaan doorvoeren”, licht Cookson het besluit toe. Plugge is blij dat zijn renners als ‘fietsende cameramannen’ ingezet worden. ,,En het beste is nog dat de rechten van de opgenomen beelden bij de ploeg blijven.”

Het gebruik van kleine camera’s in koers is overigens niet nieuw. Vorig jaar reden verschillende renners in de Dutch Food Valley Classic bijvoorbeeld al met de technologie. De opgenomen beelden werden nadien vermengd met beelden van de koers.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.

13 Fraaie fietsen die zijn gebruikt in de Giro te koop op veilingsite Catawiki

Zie jij jezelf wel rijden op zo'n prachtige machine waarop bijvoorbeeld Primoz Roglic de Giro reed? Dat kan! Want tot en met morgen kun je nog bieden op fietsen waar profs op reden in de Giro. Maar ze zijn niet goedkoop...