Testrapport: Wahoo RFLKT

Testrapport: Wahoo RFLKT

Na enkele ritten met de Wahoo RFLKT zijn we razend enthousiast over de mogelijkheden die de fietscomputer te bieden heeft. Een fietscomputer die ritgegevens van je iPhone-app weergeeft, het is een revolutie op de fietscomputermarkt.

FunctioneelDe RFLKT maakt gebruik van een bluetooth 4.0 verbinding om de ritgegevens via de Wahoo fitness app te tonen op je RFLKT-display. De app meet dus waarden zoals snelheid en aantal gereden kilometers, maar je iPhone - die je logischerwijs dus moet bezitten - kan lekker in je achterzak blijven zitten. Daarnaast wordt de batterijduur van je telefoon ook nog eens minimaal belast.

Op de RLKT zitten vier knoppen, waarvan je de functie zelf kunt instellen. Je kunt de app op je iPhone bedienen, zonder deze daarvoor uit je achterzak te hoeven halen. Gegevensschermen wijzigen, de timer starten of stoppen, volume regelen van je muziek of naar een ander nummer springen, de RFLKT kan het allemaal.

Direct uploadenDe app is compatibel met onder andere Strava en Garmin Connect. Zo kun je dus na de training direct je gegevens uploaden naar social media en je vrienden laten zien welke KOM’s je hebt afgepakt. Niet alleen de Wahoo Fitness App, maar bijna elke fitness app kun je draadloos verbinden met de RFLKT. Er is een ruime keuze uit fitnessapps die je kunt gebruiken met de Wahoo fitness producten, waaronder MapMyRide, Runkeeper, Strava en Endomondo.In de app kun je zelf instellen welke gegevens je op het scherm wilt weergeven, daarnaast kun je met bijbehorende hartslagmeter (die ook correspondeert met de RFLKT middels Bleutooth 4.0) ook je hartslag in beeld laten brengen. De RFLKT is makkelijk te monteren op je stuur of stuurpen met de bijgeleverde montageonderdelen.

Eigenschappen Wahoo RFLKT

  • Gewicht: 56,7 gram
  • Afmetingen:  6,1 x 4 x 1,27cm
  • Geschikt voor: iPhone 4S en 5
  • Verbinding: Bluetooth 4.0 en ANT+
  • Kosten: 99,95 (Digitalesporter.nl)

+ Draadloos verbinding maken via bluetooth 4.0+ Perfecte ondersteuning bij de Wahoo Fitness-app+ Compatibel met o.a. Strava, Garmin Connect, Runkeeper, MapMyRide en Endomondo+ Muziekregulatie via Wahoo RFLKT op je iPhone+ Lange batterijduur- Zou nog mooier zijn met kleurenscherm- Je hebt altijd je iPhone nodig voor de werking van de RFLKT- Geen kaartweergave