Nu verkrijgbaar: Girospecial 2014

Nu verkrijgbaar: Girospecial 2014

Hij ligt in de winkel: de Girospecial van Wieler Revue. 132 pagina's dik en uiteraard volledig in het teken van de 97ste Giro, die op vrijdag 9 mei in het Noord-Ierse Belfast van start gaat. Natuurlijk worden alle etappes tot in detail besproken, met bij elke rit een profiel van de route, de 22 deelnemende ploegen en de favorieten komen ook aan bod.

Uiteraard staan er ook veel interviews in de Girospecial: met topfavoriet Joaquim Rodriguez bijvoorbeeld, die na tal van ereplaatsen nu dan toch eindelijk zijn eerste grote ronde hoopt te winnen. Wilco Kelderman komt ook aan het woord, de jonge kopman van Belkin aast op een plaats bij de eerste tien. Tom-Jelte Slagter begint aan zijn derde Giro en aast op ritwinst. En er is een interview met het Astana-duo Michele Scarponi en Fabio Aru. Gianni Savio, ploegleider van Johnny Hoogerland, vertelt eveneens zijn verhaal.

Er is ook aandacht voor oud-renners. Michel Stolker, ritwinnaar in 1956, vertelt over zijn avonturen in de Giro en hoe hij zijn minderwaardigheidscomplex overwon. Stephen Roche won in 1987 de Giro en werd onlangs geëerd met een plaatsje in de Giro Hall of Fame. Maria Canins, bijgenaamd 'de gerokte Coppi' won de eerste Giro voor vrouwen. We zochten haar op in de Dolomieten, waar ze nog dagelijks fietst.

Maar er is nog meer: een pittige Giropuzzel bijvoorbeeld, waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden. We spraken met Fred Morini van fietsenbouwer Bianchi, de erelijst en de belangrijkste statistieken van de Giro ontbreken uiteraard niet en we blikken uitvoerig terug op de voor Rabobank zo succesvolle Giro van 2009. Roze met een zwart randje: Denis Menchov won, maar Pedro Horrillo raakte zwaargewond bij een val in het ravijn.

[button url='http://webshop.pijpermedia.nl/winkel/los-nummer-wieler-revue/giro-special-2014/' size='small' style='pink'] Bestel in de webshop [/button]

[button url='https://www.facebook.com/media/set/?set=a.723967284321042.1073741846.127470190637424&type=1' size='small' style='pink'] Bekijk een voorproefje op Facebook [/button]

Vanaf vrijdag is de Girospecial in de winkel verkrijgbaar en thuis bij de abonnees.