HomeNieuwsVier Nederlandse ploegen in World Ports Classic

Vier Nederlandse ploegen in World Ports Classic

WPC_Curved_QAan de komende editie van de World Ports Classic doen vier ploegen van Nederlandse bodem mee. Naast de WorldTour-teams Belkin en Giant-Shimano kregen ook De Rijke en Metec-TKH vandaag groen licht voor de koers die op 24 en 25 mei op de kalender staat. ,,Mede ingegeven door de bijzonder succesvol verlopen eerste drie maanden van het huidige wielerjaar, met maar liefst 25 zeges van Nederlandse profs, is er in de W.P.C. ook plaats voor twee continentale teams van eigen bodem”, meldt organisator ASO.

Kreders
Naast de genoemde teams zijn ook Astana, Katusha en AG2R geselecteerd. Het succesvolle optreden in 2013, met onder andere ritwinnaar Jelle Wallays, leverde ook Topsport Vlaanderen-Baloise een uitnodiging op. Uit de ProContinentale regionen staan verder onder anderen renners van de nieuwe ploeg Wanty-Groupe Gobert aan het vertrek. Mogelijk maken de regionale favorieten  Michel en Wesley Kreder (Zevenhuizen) deel uit van de selectie van dit team.

Wielerhoofdstad Rotterdam
Rotterdam is over drie maanden een weekend lang wielerhoofdstad van Nederland. Op zaterdag 24 en zondag 25 mei bundelen de World Ports Classic en de Ronde van Katendrecht de krachten. De samenwerking tussen de internationale profwedstrijd en het unieke lokale stadsevenement, dat wielersport combineert met cultuur en amusement, brengt volgens de organisatoren ‘het beste van twee werelden’ bijeen. De start van de 3e editie van de World Ports Classic zal op 24 mei plaats vinden ‘op’ Katendrecht. Rond het kloppend hart van de wijk; het Deliplein, zal een aantal van de beste renners uit het mondiale wielerpeloton zich ’s morgens melden voor de teampresentatie.

Na de start van de ‘Koers van de Wind’ kunnen wielerliefhebbers op zaterdag tot in de avond genieten van sport, cultuur en amusement. De Ronde van Katendrecht heeft in korte tijd naam gemaakt als bijzonder evenement. Naast wedstrijden voor de jeugdcategorieën van de K.N.W.U. zijn er verder onder andere Rabo Dikke Banden-races, koersen voor prominente en frappante Rotterdammers, zondagsfietsers, fixed gears én oud-beroepsrenners. Over het culturele programma van de zaterdag van het ‘Rotterdams Wielerweekend’ zal in de komende weken meer duidelijk worden.

Tom Boonen (2012) en Nikolas Maes (vorig jaar) waren de eerste winnaars van de World Ports Classic. Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op de officiële website, Facebook, Twitter en www.rondevankatendrecht.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Belgische renner Julian Mertens in kunstmatige coma na ongeval op training

Team Bingoal WB meldt op sociale media dat de 25-jarige Belgische renner Julian Mertens...

Victor Campenaerts maakt zich gereed voor comeback: ‘Soms dacht ik echt: wat doe ik met mijn leven?’

Victor Campenaerts liep een breuk in zijn wervelkolom op na een valpartij in Bredene...

Lotto Dstny wil af van Ridley: financieel ongenoegen en problemen met materiaal zorgen voor spanningen

Lotto Dstny rijdt al 12 jaar rond met de fietsen van het Belgische Ridley....

📸 Bahrain-Victorious trekt met nieuwe outfit én fiets naar Tour

De laatste jaren maken veel WorldTour-ploegen er een gewoonte van om voor een grote...

Meer zoals dit

Belgische renner Julian Mertens in kunstmatige coma na ongeval op training

Team Bingoal WB meldt op sociale media dat de 25-jarige Belgische renner Julian Mertens...

Lotto Dstny wil af van Ridley: financieel ongenoegen en problemen met materiaal zorgen voor spanningen

Lotto Dstny rijdt al 12 jaar rond met de fietsen van het Belgische Ridley....

Serry spreekt van zwaarste Giro die hij meemaakte: ‘Ik begon zelfs te hyperventileren, bibberde bijna van mijn fiets’

Een aantal dagen na de Giro d'Italia rakelt hij de drie weken in Italië...