doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Van der Schueren redt deel Vacansoleil-DCM-renners

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eea29c1dfe4 img{#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eea29c1dfe4 img{#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eea29c1dfe4 img{#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eea29c1dfe4 img{#fig-61eea29c1dfe4 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Van der Schueren redt deel Vacansoleil-DCM-renners

Wat Daan Luijkx maandenlang niet lukte, kreeg ploegleider Hilaire Van der Schueren in een paar weken voor elkaar. Volgens de NOS krijgt een aantal Vacansoleil-DCM renners onderdak, maar kan de Belgische ploegleider niet iedereen een contract aanbieden. ,,Het wordt een ProContinentale ploeg van 20 tot 25 renners. Wanty wordt hoofdsponsor. Er is ook een tweede sponsor gevonden, maar die maken we nog niet bekend'', vertrouwde Van der Schueren de NOS toe.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Vóór 1 oktober diende nieuwe ploegen zich te melden bij de UCI. Volgens de Belg komt dit echter in orde: ,,Een chauffeur heeft vanochtend de papieren overhandigd aan de UCI.'' Welke namen op de papieren terug te vinden zijn, is nog niet bekend. Ondanks dat er een aantal renners overkomen van Vacansoleil-DCM, waarschuwt hij ook: ,,Maar pas op, ik kan niet iedereen meenemen.'' Wanty - dat nu nog cosponsor is van Accent.Jobs - neemt ook een paar renners mee, waaronder de Luxemburgers sprinter Jempy Drucker.

,,Met Björn Leukemans heb ik een akkoord. Hij tekent vandaag of morgen. Ik weet niet hoe ver Johnny (Hoogerland, red.) is. Hij was in gesprek met Alonso, Astana en Lampre. Maar Johnny gaat me na aan het hart. Ik spreek hem morgen. De Gendt? Dat zal te duur zijn. Marcato zou meegaan, maar hij kreeg een verbeterde aanbieding van Cannondale. Daar zet hij zijn handtekening. Flecha heeft mij verleden week gebeld. Hij zou graag nog een jaar fietsen en hij zou dat graag bij mij doen'', vertelt Van der Schueren over de invulling van zijn ploeg.

Naast de eerder genoemde namen, zou hij ook nog in gesprek zijn met Romain Feillu, Tomasz Marczynski en een aantal Nederlandse talenten over. Frederik Veuchelen en Mirko Selvaggi zouden al getekend hebben. ,,Ik neem graag talenten als Wesley Kreder, Bert-Jan Lindeman, Maurits Lammertink en Wouter Mol mee.'' Gissen doet hij over Kenny van Hummel: ,,Hij had al een contract met Alonso", verwijst de Belgische ploegleider naar het afketsen van de overname van Euskaltel-Euskadi door F1-piloot Fernando Alonso.

 

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws