Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Baanwielrennen

Zesdaagse: Van Baarle en Terpstra lopen in op Belgische koplopers

Ook na dag drie van de Zesdaagse van Rotterdam voeren Kenny De Ketele en Moreno De Pauw het klassement aan. Toch is het Belgische duo nog lang niet zeker van eindwinst. Dylan van Baarle en Niki Terpstra brachten hun achterstand terug tot één ronde.

Het Nederlandse koppel was op dreef tijdens de lange koppelkoers. Al vroeg in de wedstrijd wisten de twee een ronde te pakken op De Ketele en De Pauw. Van de twee ronden achterstand aan het begin van de derde avond, bleef er nog maar ééntje over. 

Toen de Nederlandse klassiekerspecialisten even later opnieuw ten aanval trokken waren de klassementsleiders wel bij de les. De duo's pakten nog enkele rondes voorpsrong en lieten de scheepstoeter derhalve nog enkele malen door Ahoy schallen. In de finale ging Terpstra na een foutje bij de aflossing nog tegen de vlakte, maar dit had uiteindelijk geen gevolgen. 

Dat maakt dat Kenny De Ketele en Moreno De Pauw met 127 punten nog altijd op kop staan. Dylan van Baarle en Niki Terpstra volgen op een ronde met 103 punten en en ook de tandem Yoeri Havik-Wim Stroetinga heeft zeker nog kansen. Dit koppel heeft halverwege de zesdaagse twee ronden achterstand op de leiders, met een puntenaantal van 102.

Gerelateerd nieuws