Door: Redactie Wieler Revue Fotografie: Cor Vos
Cyclocross

Beloftenwereldkampioen moet na veldritseizoen onder het mes

Joris Nieuwenhuis kampt met een vernauwing in zijn liesslagader. Dat maakte zijn ploeg, Team Sunweb, wereldkundig.

"Joris had de laatste maanden problemen met zijn linkerbeen en na onderzoek is gebleken dat hij last heeft van een beknelde liesslagader", meldt ploegdokter Anko Boelens. "Aangezien er geen direct risico is wordt Nieuwenhuis na het huidige veldritseizoen geopereerd. Na de ingreep moet hij zes weken rust houden, gevolgd door zes rustige trainingsweken op de rollen. Hierna kan hij geleidelijk aan steeds instensiever trainen." 

Nieuwenhuis is teleurgesteld over zijn prestaties dit seizoen, maar nu hij weet wat er scheelt kan de 21 jaar oude Nederlandse crosser het makkelijker accepteren, zo geeft hij aan in het persbericht van de wielerploeg. "Mijn derde plaats in Zolder heeft me doen inzien dat ik nog wel resultaten kan halen. Dankzij enkele aanpassingen aan mijn fiets voel ik me comfortabeler. Ik richt mij nu op de nationale en de wereldkampioenschappen; we zullen wel zien wat dat oplevert", besluit Nieuwenhuis.

De diagnose wordt overigens vaker gesteld bij leden van het wielerpeloton. Onder meer Steven Kruijswijk, Theo Bos en Annemiek van Vleuten moesten in het verleden ook al geopereerd worden vanwege de blessure.

Gerelateerd nieuws