Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Cyclocross

Corné van Kessel kraait victorie in Leuven

Corné van Kessel heeft de Soudal-cross in Leuven gewonnen. De Nederlander van Telenet - Fidea Lions reed in de tweede helft van de veldrit in zijn eentje naar de zegebloemen.

Corné van Kessel maakte samen met Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) en Clément Venturini (AG2R La Mondiale) het mooie weer in de Leuvense cross. Bij afwezigheid van toppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert maakten deze drie namen in de eerste ronden de dienst uit.

Vooraan moest Pauwels als eerste afhaken na een slippertje. Even later verloor ook Frans kampioen Venturini het contact met de kop van de koers na een val. Van Kessel bleef in het restant van de cross foutloos en hij reed dan ook naar de overwinning. Venturini hield Michael Vantourenhout (Marlux-Bingoal) af voor plek twee.

Solerende Sels

Ook bij de vrouwen stuurden diverse toppers hun kat. Hier profiteerde Loes Sels optimaal van; de Belgische ging immers van start tot finish aan de leiding. Achter Sels werd het podium vervolledigd door twee Nederlandse dames. Thalita de Jong, de kopvrouw van Experza-Footlogix die een week geleden na een jaar blessureleed haar rentree in de cross maakte, werd tweede voor Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus).

Gerelateerd nieuws