Materiaal

Nederlandse mannen snelste volk op Strava

Strava onthult vandaag de jaarcijfers en wat blijkt? Nederlandse mannen behalen de hoogste gemiddelde snelheid, bij de v...

Nederlandse mannen snelste volk op Strava

Strava onthult vandaag de jaarcijfers en wat blijkt? Nederlandse mannen behalen de hoogste gemiddelde snelheid, bij de vrouwen zijn de Belgen het rapste.

Strava, het sociale netwerk voor sporters, heeft het eindejaarsoverzicht voor Nederland beschikbaar gesteld, wat een uniek inzicht geeft in de gewoonten en trends van Nederlandse wielrenners, fietsers en hardlopers.

Fietsers in Nederland namen 6,5 miljoen individuele ritten op gedurende het jaar en 286 miljoen kilometer. Zondag 5 juni was dit jaar de populairste dag voor het maken van een fietsrit. Nederlandse fietsers op Strava kwamen gezamenlijk op een hoogte van wel 711 miljoen meter.

De gemiddelde tijd in het zadel laat zien dat vrouwen langer fietsen dan mannen. Vrouwen brachten gemiddeld 3u 9min in het zadel door en voor mannen was dit 2u 3min. Vrouwen hadden een gemiddelde snelheid van 21,3 km/u in vergelijking met mannen met 26,9 km/u.

gemiddelde-snelheden

De provincie Zuid-Holland blijkt de meest actieve regio met 1,1 miljoen ritten, net iets boven rivaal Noord-Holland met 1 miljoen activiteiten. Pastoor Ruttenstraat (sprintje) (Wittem, Limburg) was het populairste Strava segment in Nederland met 145,284 individuele pogingen.

Bekijk hier het volledige Strava-rapport.

Foto: Cor Vos

website-banner