Materiaal

5 crowdfund-producten voor wielrenners

Crowdfunding is razend populair en voor wielrenners komen er steeds meer innovatieve producten op de markt. Wieler Revue...

5 crowdfund-producten voor wielrenners
HideMyBell (2)

1. HideMyBell“Ik fietste altijd met een losse fietsbel en een gewone stuurhouder voor mijn fietscomputer. Op een dag dacht ik: is er niet een manier om die fietsbel netjes in de houder te integreren? Zo is het idee voor HideMyBell ontstaan”, legt bedenker Mathijs Wagenaar uit. “Ik heb mezelf bij het ontwerpen drie eisen gesteld: de houder moet er strak uitzien, de bel moet een duidelijke klingel hebben, en hij moet gemakkelijk te bedienen zijn.”

Bedenker: Mathijs WagenaarLand: NederlandGevraagd bedrag: €25.000Opgehaald bedrag: €7.324Prijs per stuk: €34,95Bijzonderheden: Hoewel via Kickstarter niet het beoogde bedrag werd binnengehaald, is het HideMyBell-initiatief toch van de grond gekomen.

 

zwatt-vermogensmeter

Bedenker: SensitivusLand: DenemarkenGevraagd bedrag: €102.400 (omgerekend)Opgehaald bedrag: €163.850 (omgerekend)Prijs per stuk: €170,- (linkerarm), €270,- (spider) en 4,46 euro lidmaatschap per maand (eerste twee jaar)Bijzonderheden: Een tweede campagne op Indiegogo is zojuist afgerond en het Deense bedrijf verwacht in februari 2017 de eerste producten te kunnen leveren.

 

BikeBalls_-_Night_01

Bedenker: Bike BallsLand: CanadaGevraagd bedrag: €8.750 (omgerekend)Opgehaald bedrag: €68.500 (omgerekend)Prijs per stuk: €19,95Bijzonderheden: De Bike Balls zorgen voor de nodige lachers, maar het Canadese bedrijf steunt met de verkoop van deze fietslampen onder andere Movember en het Testicular Cancer Canada.

 

BikeClip_nocover2

Bedenker: LUMO labsLand: NederlandGevraagd bedrag: €20.000Opgehaald bedrag: €21.683Prijs per stuk: €39,-Bijzonderheden: Bedenker Maurice Paulssen ontwikkelde voorafgaand aan de BikeClip een multifunctioneel fietsrek voor gemeenten.

 

Solos

Bedenker: SolosLand: Verenigde StatenGevraagd bedrag: €50.000 (omgerekend)Opgehaald bedrag: €127.750 (omgerekend)Prijs per stuk: €500,- (omgerekend)Bijzonderheden: Solos gebruikt dezelfde display-technologie die het Amerikaanse leger gebruikt voor hun Joint Strike Fighter-piloten en ontwikkelde in samenwerking met de Amerikaanse wielerbond de eerste Augmented Reality-koersbril.

Foto: iStock