Onepass Opinie

Deze 7 renners kunnen verrassen in 'Vlaanderens Mooiste'

Wieler Revue zet zeven outsiders op een rij die kunnen verrassen in de Ronde van Vlaanderen.

Deze 7 renners kunnen verrassen in 'Vlaanderens Mooiste'

Iedereen weet intussen wel dat Greg van Avermaet en Peter Sagan de grote favorieten zijn voor de Ronde van Vlaanderen. Maar wie verliezen we zondag best niet uit het oog?

Door Greg van Avermaet en Peter Sagan te spelen bij de gokkantoren speel je zondag wel op veilig. Maar wat met de overige kanshebbers? We schotelen enkele minder voor de hand liggende namen voor.

Oliver NaesenDe kopman van AG2R La Mondiale reed in 2014 nog op lokaal continentaal niveau. Sinds zijn overstap vorig jaar naar IAM gaat het echter hard voor de Belg. Vorig jaar won hij op een sublieme manier de WT-koers Bretagne Classic. De trainingsmakker van Greg Van Avermaet eindigde dit seizoen in de voorjaarsklassiekers alleen in Gent-Wevelgem buiten de top 10. Een man in vorm dus. 

Sören Kragh-Andersen


Na het vertrek van John Degenkolb is Michael Matthews de nieuwe kopman in de klassiekers bij Sunweb. De Australiër gaat vooralsnog door een leerproces, dus mogen andere jongens zich volop bewijzen. En dat is nu net waar Kragh-Andersen volop mee bezig is. De Deen stond bij de jeugd geboekstaafd als een enorm talent en lijkt het ook bij de profs waar te maken. Hij werd afgelopen zondag zestiende in Gent-Wevelgem na een knappe koers.

Yves Lampaert 


De West-Vlaming is een gewaarde pion bij het grote Quick Step-Floors. Een ploegspeler, altijd bereid om zich op te offeren in dienst van een kopman. Maar Lampaert kan het zelf ook afmaken. Dat bewees zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen vorige week. "Lampaert is de beste renner die ik ooit onder mijn hoede had bij Sport Vlaanderen", zei Walter Planckaert. Een naam om in het oog te houden.

Tiesj Benoot

Na zijn knappe vijfde plaats als neo-prof in de Ronde van Vlaanderen gaat het allemaal iets moeizamer bij Benoot. De Gentenaar had het vorig jaar bijzonder moeilijk om te bevestigen. Dit seizoen loopt het heel wat beter, met top 10-plaatsen in zowel Kuurne-Brussel-Kuurne als Dwars door Vlaanderen. Zondag is niet Roelandts, maar Benoot de kopman bij Lotto-Soudal.

Luke Durbridge"Vroeger werd het klassieke deel van ons team bestempeld als marginaal door de andere renners in de ploeg. Die grapjes blijven dit seizoen wel achterwege na onze recente prestaties", vertelde ploegleider Lorenzo Lapage na de tweede plaats van Durbridge in de Driedaagse de Panne-Koksijde. De Australiër werd zowel in Dwars door Vlaanderen, als in de E3 Harelbeke vierde. Durbridge woont tijdens de klassieke periode een maand in België. Aan ambitie geen gebrek dus bij de Aussie.

Dylan van Baarle 

Eindigen doen we met een landgenoot. Van Baarle werd vorig jaar al zesde in de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar ligt de renner van Cannondale-Drapac op schema. Getuige zijn top 10-plaatsen in Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke. Kan hij zondag zijn prestatie van vorig jaar verbeteren?

Foto's: Cor Vos