Grote ronden Tour de France

Cavendish toch naar Tour de France

De Brit is de belangrijkste naam in de ploeg van Dimension Data.

Door: Matthijs Klerkx
Cavendish toch naar Tour de France

Mark Cavendish staat zaterdag aan de start van de Tour de France.

De Brit maakt deel uit van de ploeg van Dimension Data voor de 104de editie van La Grande Boucle, dat maakte zijn werkgever bekend in een persbericht. 

Voor een groot deel van het seizoen kwam Cavendish niet in actie vanwege het Eppstein-Barr virus. Hij maakte onlangs in de Ronde van Slovenië zijn rentree, iets wat hij vorig jaar ook deed nadat blessures hem lang van de fiets hielden.

Toen won hij vier Tour-etappes, wat de Brit op een totaal aantal ritzeges van 30 bracht in de Tour de France. Daardoor is hij nog 4 dagsuccessen verwijderd van het record van Eddy Merckx. "Het waren zware maanden voor me, maar ik heb ontzettend hard gewerkt om terug te keren. Als dit de Tour niet was geweest, hadden we het anders aangepakt. Maar ik ben het mezelf, de ploeg, de sponsoren en de Tour verschuldigd mijn best te doen."

Met Steven Cummings (dubbel Brits kampioen) en Scott Thwaites krijgt Cav twee landgenoten mee. De Zuid-Afrikaanse eer wordt verdedigd door Reinardt Janse van Rensburg en Jaco Venter. Ook Edvald Boasson Hagen, Bernhard Eisel, Serge Pauwels en Mark Renshaw zijn erbij.

Foto: Cor Vos