Grote ronden Tour de France

UAE Team Emirates focust in Tour op Meintjes, Swift en Ulissi

De Zuid-Afrikaan is de klassementsman van dienst.

Door: Matthijs Klerkx
UAE Team Emirates focust in Tour op Meintjes, Swift en Ulissi

Louis Meintjes is de kopman van UAE Team Emirates in de aankomende Tour de France.

Daarnaast zijn Ben Swift en Diego Ulissi beschermde renners, maakte de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten bekend in een persbericht. Het is voor de opvolger van Lampre-Merida de eerste Tour.

"Vorig jaar werd ik achtste in de Tour de France, dat resultaat motiveert me om dit jaar beter te doen", zegt de jonge Meintjes. De Zuid-Afrikaan doet op 25-jarige leeftijd nog altijd mee voor de witte trui. "Ik hoop dat ik in de eerste week geen problemen heb, daarna zou het geweldig zijn om hetzelfde gevoel te hebben als tijdens het Critérium du Dauphiné." Ook daar eindigde Meintjes achtste.

Voor Ulissi is het zijn eerste Tour. De Italiaan sloeg bewust de 100ste Giro over. "Om nieuwe motivatie te zoeken en om te zien hoe groot de Tour de France is. Ik zal voor een ritzege gaan", stelt de nummer twee van het Italiaans kampioenschap.

De selectie wordt aangevuld door de Italianen Matteo Bono en Manuele Mori, de Colombiaan Darwin Atapuma, de Kroaat Kristijan Durasek en de Noor Vegard Stake Laengen.

Foto: Cor Vos