Grote ronden Tour de France

Van Emden: “Ik voel me niet fris”

Jos van Emden kende vijf weken geleden een absoluut hoogtepunt in de Giro. Direct daarna ging hij weer trainer. Dat eist...

Door: Tim Beck
Van Emden: “Ik voel me niet fris”

LottoNL-Jumbo zou direct de druk van de ketel kunnen halen als ze de gele trui pakken in Düsseldorf. Daar is een reële kans op, want met Primoz Roglic en Jos van Emden hebben ze twee favorieten in de selectie. De Nederlander twijfelt echter over zijn vormpeil.

De Schiedammer heeft de Ronde van Italië al gereden en boekte daar in de slottijdrit de mooiste zege uit zijn loopbaan tot nu toe. Het goede gevoel nadien ontbreekt, maar toch blijft hij geloven in het geel. “Veertien kilometer is een mooie afstand”, laat de tijdrijder weten aan het Algemeen Dagblad. “Het zou heel goed kunnen dat het wel lukt, maar ik weet ook dat ik het de afgelopen weken een beetje verkeerd heb aangepakt.”

Van Emden doelt op het feit dat hij direct na de Giro het trainen weer heeft opgepakt, terwijl hij eigenlijk zijn rust had moeten pakken. Mede daardoor loopt Van Emden niet over van vertrouwen. “Ik voel me niet heel fris.”

Foto: Cor Vos