Magazine

Wieler Revue Vuelta-Special: Reconstructie Cumbre del Sol

Wieler Revue blikt voor de Vuelta-Special terug op de historische zege van Tom Dumoulin op de Cumbre del Sol.

Door: Tim de Vries
Wieler Revue Vuelta-Special: Reconstructie Cumbre del Sol

Twee jaar geleden ontdekt Tom Dumoulin in de rit naar Cumbre del Sol dat hij ook bergop met de besten mee kan. Nu diezelfde rit weer is opgenomen in het etappeschema van de Vuelta reconstrueren wij voor u de dag dat Tom transformeert van een uitmuntende tijdrijder tot een complete ronderenner. 

Tekst: Matthijs Klerkx Beeld: Cor Vos

Wat vooraf ging

De Tour de France eindigt in een teleurstelling voor Tom Dumoulin. Waar hij zichzelf geen druk op legt, ziet heel Nederland hem de openingstijdrit in Utrecht winnen nog voor ze gereden is. Dat loopt anders. Rohan Dennis verslaat de Limburger die na deze teleurstelling zijn zinnen heeft gezet op het geel in de derde rit naar Huy. Maar, rijdend in de witte trui, komt hij ten val, nog vóór de finale goed en wel begint. Een schouderblessure houdt Dumoulin een tijdje aan de kant, maar de Nederlander start fris aan de Vuelta. Een voordeel, zo zal later blijken.

De Vuelta van 2015 start met een ploegentijdrit, gevolgd door een rit in lijn naar Caminito del Rey, een korte slotklim. Esteban Chaves en Dumoulin rijden weg en krijgen ruimte van de klassementsmannen. De Colombiaan verslaat de Nederlander en pakt de rode leiderstrui. In de vijfde etappe valt een gaatje achter de kopgroep van 18 renners waardoor Dumoulin het rood overneemt. Een dag later op Sierra de Cazorla wint Chaves weer en wisselt de leiderstrui opnieuw van schouders.

Meer lezen?

Koop dan nu onze Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-special, het dubbeldik nummer (164 pagina's) waarin je de Tour nog eens meemaakt en alles leest over de aankomende Vuelta! Voor maar €7,99 ben je weer helemaal bij en daarna volledig klaar voor drie weken klimmen in Spanje.

Bestel de Wieler Revue Tour-terugblik + Vuelta-Special eenvoudig online: http://tijdschrift.land/product/wieler-revue-2017-terugblik-tour-de-france-vuelta/