Klassiekers

Van Baarle: 'Om Vlaanderen of Roubaix te winnen, heb je geluk nodig'

Dylan van Baarle kijkt bij zijn nieuwe werkgever Team Sky opnieuw uit naar de klassiekers in april. Vooral in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal zijn naam veel moeten vallen.

Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Team Sky
Van Baarle

"Daar liggen mijn grote ambities", zegt de 25-jarige Nederlander in een interview van zijn werkgever voorafgaand aan het seizoen 2018. Vorig jaar miste hij net het podium in Vlaanderens Mooiste: Niki Terpstra bleef hem voor, Van Baarle naar de vierde plaats verwijzend.

"Mijn grote doel is natuurlijk de Ronde van Vlaanderen, maar ook Parijs-Roubaix", vertelt de van Cannondale-Drapac overgekomen klassiekerspecialist. "Maar om die koersen te winnen heb je wat geluk nodig, zeker in Roubaix. De puzzelstukjes moeten op de juiste plaats vallen. Met een slechte dag kun je in die koersen geen podium rijden."

Naast die klassiekers hoopt Van Baarle deel uit te maken van een formatie voor een grote ronde dit jaar. "Dat zou cool zijn. Ik heb de keuze voor Team Sky gemaakt om de volgende stap richting de top te kunnen zetten", besluit hij.