Nieuws WorldTour

Pechduivel blijft Heinrich Haussler achtervolgen

Bij een val op training heeft Heinrich Haussler zijn sleutelbeen gebroken.

Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Heinrich Haussler

Barbie, zoals de bijnaam van de Australische coureur van Bahrain Merida luidt, was net hersteld van een knieblessure waardoor hij het grootste deel van vorig seizoen moest missen. En nu gooit een gebroken sleutelbeen roet in het eten. "Het is vervelend dat ik nu niet kan rijden in de Dubai Tour. Ik voelde dat de conditie na het trainingskamp in Calpe goed was", laat Haussler weten in het persbericht van de ploeg.

"Vergeleken met de problemen van vorig jaar is dit echter slechts een kleine tegenslag", vervolgt de 33-jarige. Hij moest in 2017 maar liefst twee keer aan zijn knie worden geopereerd en kampte met aanvallen van depressie. Hij had een aflopend contract bij Bahrain Merida, maar zijn prestaties in het najaar waren genoeg om de ploegleiding ervan te overtuigen dat hij een nieuw contract verdiende. 

"Ik ben gemotiveerd om snel weer op de fiets te stappen", eindigt Haussler optimistisch. Hij zal vandaag nog onder het mes zal gaan. Daarna zal duidelijk worden wanneer de renner weer in actie kan komen.

Haussler behaalde in zijn eerste profjaar (2005) al een overwinning in een grote ronde. Voor Gerolsteiner won hij de negentiende rit van de Vuelta. 2009 was het beste jaar uit zijn carrière. In het zwart en wit van Cervélo Test Team won hij een Touretappe en werd hij tweede in Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Zijn laatste overwinning liet hij alweer drie jaar geleden noteren in het Australische wegkampioenschap.