Nieuws

38-jarige Simon Gerrans stopt eind 2018 met wielrennen

Simon Gerrans zal aan het einde van het seizoen stoppen met wielrennen. Dat heeft de Australiër bekendgemaakt in een open brief op de website van BMC, zijn huidige ploeg.

Door: Tim Beck Fotografie: Cor Vos
Gerrans

Gerrans begint zijn verhaal met het uitspreken van zijn dankbaarheid aan de wielersport in het algemeen. "Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt en ik wil graag iedereen bedanken die een rol heeft gespeeld in mijn loopbaan." 

De ervaren renner vertelt verder dat hij het fysiek nog aankan in de WorldTour, maar dat zijn passie voor de sport niet meer is wat het ooit wel is geweest. "Professioneel wielrennen is te zwaar als je er niet volledig aan gecommiteerd bent. Ik ben heel blij dat ik mijn eigen afscheid kan bepalen en ik voel dat het einde van dit seizoen de juiste fase is om een verandering in mijn leven te maken."

Monumenten

Gerrans reed in zijn carrière voor AG2R Prevoyance, Credit Agricole, Cervelo, Team Sky, GreenEDGE en BMC. De rappe tacticus won onder meer etappes in alle grote rondes, Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-Sanremo. "Desondanks als ik terugkijk zijn mijn meest dierbare herinneringen niet mijn overwinningen in grote rondes of monumenten, maar het geluk en de vreugde die mijn zeges creëerden bij het team en mijn naasten."

Gerrans is van plan om na het seizoen eerst tijd vrij te maken voor zijn familie. "Mijn familie was altijd al het belangrijkste, maar de laatste twintig jaar hebben zij zich enorm moeten opofferen voor mijn loopbaan. In de laatste jaren heb ik daarnaast een aantal hele interessante kansen gekregen binnen en buiten de wielerwereld. Ik zou graag betrokken blijven bij de sport, maar in eerste instantie ben ik gemotiveerd om ervaring op te doen op andere gebieden."