Nieuws

Ex-renner Adrien Costa (20) verliest onderbeen na klimongeluk

Een vreselijk drama voor het voormalige Amerikaanse toptalent Adrien Costa. Na een klimongeluk waarbij hij bijna het leven liet moest zijn rechterbeen worden geamputeerd tot boven de knie.

Door: Redactie Wieler Revue
Adrien Costa

Adrien Costa gold als één van de grootste talenten in de wielrennerij toen hij begin dit jaar besloot om de wielersport definitief vaarwel te zeggen. Hij was op 29 juli jongstleden aan het klimmen op Mount Connes in Californië toen het noodlot op dik 3400 meter toesloeg. Op een puinhelling kwam zijn been vast te zitten tussen een rots van dik 1800 kilo. 

Dankzij het snelle handelen van twee bergbeklimmers - die zo snel de reddingsdiensten wisten in te schakelen - en de medische staf van het ziekenhuis van Reno kon het leven van de in kritieke toestand verkerende Costa worden gered. De artsen zag zich echter wel genoodzaakt het rechterbeen van de jonge Amerikaan te amputeren.

Hagens Berman Axeon, de ploeg waar Costa onder contract stond voor hij het cyclisme de rug toe keerde, heeft intussen een crowdfundingsactie geopend om de jonge ex-renner te helpen de medische kosten te kunnen betalen.