Mountainbike

Tauber vijfde in Mont-Sainte-Anne; Neff opnieuw ongenaakbaar

Bij de mountainbike-wereldbeker in Mont-Sainte-Anne heeft de Nederlandse Anne Tauber de vijfde plaats in de wacht gesleept.

Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Jolanda Neff

Een paar dagen na het door Jolanda Neff gewonnen Europees kampioenschap in Glasgow mocht het mountainbikecircus aan de andere kant van de plas aantreden in de zware wereldbeker van Mont-Sainte-Anne. 

Mocht Neff nog last hebben van een jetleg, dan liet ze daar in Canada niet al te veel van merken. Na een tweede plaats in de shorttrack-race van afgelopen vrijdag haalde de Zwitserse in de Olympische cross-country-wedstrijd weer uit zoals ze al vaker dit seizoen deed. Neff zou de nummer twee, Annika Langvad, op bijna twee minuten rijden.

Anne Tauber streed samen met de Amerikaanse Kate Courtney om de vijfde plaats. Op exact vier minuten van de oppermachtige Neff won Tauber dit duel der 23-jarigen. Ze moest er tot het gaatje voor gaan, maar uiteindelijk was er voor de renster uit de stal van Bart Brentjens na een sprint de laagste stek op het podium weggelegd.

In de wereldbekerstand staat Neff met 1600 punten soeverein bovenaan. Ze heeft 142 punten voorsprong op de Deense Langvad. De Friese Tauber, die haar wedstrijden rijdt in het tenue van het CST Sandd American Eagle MTB Racing Team, behoudt dankzij haar vijfde plaats nog uitzicht op de top drie in de Canadese wereldbekermanche. Dat was één positie beter dan haar zesde sttek van afgelopen dinsdag in het Schotse Glasgow.

Achter Neff en Langvad staat alles op een zakdoek bijeen. De Poolse Maja Wloszczowska heeft 1077 punten, en zij wordt op de voet gevolgd Emily door Batty (1070), Alessandra Keller (1060) en Tauber (1050).  De laatste World Cup van het seizoen vindt van 24 tot en met 26 augustus plaats in het Franse La Bresse.

Β 

The track in Mont-Sainte-Anne is all about switchbacks and rocky sections. πŸ‡¨πŸ‡¦πŸ˜ It’s absolutely one of my favorites and I guess it’s in the name! 😊🀩 World Cup nr. 6 is coming! Tune in at redbull.tv or watch the race at ziggo sport! πŸ“Ί Start πŸ”œ tomorrow at 12:20 (Canadian time) 18:20 (CEST) β€’ @bbmtb @velirium #uciworldcup

Een bericht gedeeld door Anne Tauber (@anne.tauber) op

Bij de heren was het Mathias Flückiger die de lastige wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. Dat deed de 30-jarige Zwitser even voor Gerhard Kerschbaumer  (Italië) en Titouan Carod (Frankrijk). Michiel van der Heijden moest genoegen nemen met plek 42.