Nieuws

Raymond Kreder aan kop in Ronde van Hainan

In de dertiende uitvoering van de Tour of Hainan staat Raymond Kreder na zes ritten bovenaan in het algemeen klassement.

Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Raymond Kreder

In tegenstelling tot voorgaande etappes was de zesde rit een zware met diverse beklimmingen in de finale. Op tien kilometer van finishplaats Wuzhishan lag de top van de laatste helling.

Zes renners maakten bovenaan de klimpartij onderdeel uit van de kopgroep, maar in de afzink wisten nog eens zeven renners de aansluiting te bewerkstelligen. Groenetruidrager Raymond Kreder slaagde er aan de meet niet in om een nieuwe podiumplaats te veroveren (hij werd vijfde), maar op het podium lag er wel een mooie bonus voor hem klaar: de leiderstrui. Hij neemt het gele kleinood over van Manuel Belletti.

In de rangschikking wordt de Nederlander van Team UKYO op zeven tellen gevolgd door Gino Mäder, de 21-jarige Zwitser die de zesde rit wist te winnen. De nummer vier van het jongste WK voor beloften, volgend jaar actief voor Dimension Data, krijgt nog drie kansen om het leiderstricot van Kreder over te nemen.

Vooral de achtste rit, met een zeven kilometer lange aankomst bergop lijkt daarvoor geschikt. Het gemiddelde stijgingspercentage op die berg bedraagt bijna negen procent. De overige twee ritten zijn voornamelijk vlak.