Nieuws Cyclocross

Alice Maria Arzuffi juicht voor het eerst in klassementscross

De veldrittalenten van Steylaerts-777 scoren goed dit seizoen. Annemarie Worst won al het Europees kampioenschap en de Superprestige-veldrit in Gieten. Nu heeft ook Alice Maria Arzuffi haar eerste klassementscross bj de elite vrouwen binnen.

Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos
Alice Maria Arzuffi

Het eerste modderige veldritweekend van het seizoen werd afgesloten in Gavere. De snelste start kwam op naam van wereldkampioene Sanne Cant, maar niet veel later was het de kersverse Europese kampioene die er als een speer vandoor ging op het iconische parkoers. 

Kortstondig leek de 22-jarige klassemenstleidster al heel vroeg van haar concurrenten af te zijn, maar van een Worstcasescenario bleek geen sprake. Na een valpartij bij het indraaien van de materiaalpost kon Cant weer aansluiten, niet veel later drukte ook Arzuffi haar neus aan het venster. Na drie ronden bestond de kopgroep uit evenzoveel rensters.

Lang duurde dit echter niet. Arzuffi verzilverde haar indrukwekkende opmars door eerst af te rekenen met haar Nederlandse ploeggenoot. Vervolgens moest ook Cant eraan geloven na een schakelprobleem.

De Italiaanse behield haar voorsprong op de golvende omloop; ze reed op indrukwekkende wijze naar haar eerste grote vis bij de elite-vrouwen. Nikki Brammeier kwam in de finale nog sterk opzetten, maar Arzuffi kon de Britse niet meer achterhalen. Op bijna veertig seconden nam Sanne Cant nipt de maat van Annemarie Worst in de sprint om de derde plaats. 

 "Natuurlijk ben ik heel blij met mijn eerste grote zege", gaf Arzuffi na afloop van de cross te kennen tegen Sporza. "Ik houd van veel klimwerk, dit parkoers lag me dan ook als gegoten."

In het klassement bezet Steylaerts-777 na vier van de acht crossen de eerste twee plaatsen. Worst voert de rangschikking aan met 53 punten. Arzuffi heeft twee punten minder verzameld. Sanne Cant vervolledigt halverwege het Superprestige-seizoen het voorlopige eindpodium met 45 behaalde punten.