Nieuws Baanwielrennen

Sprintselectie KNWU slaat Hugo als bondscoach aan de Haak

Hugo Haak traint en coacht de baanselectie al sinds het vertrek van Bill Huck in september. De samenwerking tussen Haak, oud-baanrenner, en de Nederlandse sprintequipe bevalt zo goed dat hij vanaf 1 januari zich officieel bondscoach mag noemen.

Door: Redactie Wieler Revue Fotografie: Cor Vos
Hugo Haak

Haak stopte afgelopen december met topsport wegens een slepende knieblessure. Begin dit jaar trad hij als assistent-bondscoach in dienst van de KNWU. Hij is blij met de kans die hem wordt geboden: "De selectie train ik al een lange periode en vanaf september is daar het coachen bijgekomen."

"De start van het nieuwe baanseizoen is heel goed verlopen met overwinningen tijdens de voorbije wereldbekers in Parijs, Milton en dit weekend in Berlijn", vervolgt de 27-jarige Haak zijn relaas. "Het is een hele talentvolle groep en ik kijk er naar uit om samen met hen de ingeslagen weg te vervolgen richting de Olympische Spelen in 2020."

"De afgelopen periode hebben wij Hugo enorme stappen zien maken als trainer en in zijn interim rol als coach", is Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de KNWU, vol lof over Haak. "Samen met hem en de selectie zijn er gesprekken geweest om te kijken of hij al kan doorstromen naar de rol van bondscoach. Iedereen staat hier positief in en wij zijn dan ook blij dat we het vertrekt van Huck intern hebben kunnen oplossen."

Haak gaat in zijn functie ondersteund worden door voormalig profcoureur Fulco van Gulik, die de rol van assistent overneemt. Van Gulik is sinds de zomer reeds betrokken bij de nationale selectie. 

Hugo Haak (links) neemt het bondscoachschap over van Bill Huck (rechts).