Nieuws

Doktersadvies Boonen: 6 maanden rust

Doktersadvies Boonen: 6 maanden rust

Tom Boonen kwam hard ten val in de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour. De Belg kreeg in het Sjeik Khalifa-ziekenhuis te horen dat hij het beste zes maanden lang rust kan houden. "Maar ik denk zelf eerder aan een maand."

In de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour ging het vreselijk mis voor Tom Boonen. Op een brede snelweg in de hoofdstad van het gelijknamige emiraat smakte de Belg hard tegen het asfalt. Zelf weet Boonen er niet veel meer van.

"Theo Bos ging op de grond met nog iemand, ik volgde in de rij", zegt Boonen tegen de Belgische media. "Ik probeerde de botsing te vermijden en heb Theo zijdelings gepakt. Ik ben over de fiets gegaan en ben met mijn hoofd vooruit in de grond gedoken. Ik ben na die val blijkbaar nog bij bewustzijn geweest, maar daar herinner ik me niks van. Pas in de ambulance kwam ik weer bij. Er zat bloed op mijn hand dat uit mijn oor liep. Ik wist niet waar ik was, wat er gebeurd was. Ik ben zeker een half uur weggeweest."

Doktersadvies

Vanwege bloeden onder zijn schedel op de plek van de breuk mag Boonen nog niet in een vliegtuig huiswaarts stappen. De kans bestaat dat bij de 34-jarige Belg op grote hoogte namelijk een bloedklonter ontstaat, wat fataal zou kunnen zijn. De dokters adviseren hem om nog in Abu Dhabi te blijven. Daarnaast hebben ze ook

"De dokters hier spreken van zes maanden niks doen", vervolgt Boonen. "Voor de veiligheid. Maar ik denk zelf eerder aan een maand. Dat is ongeveer de tijd die een breuk nodig heeft om te herstellen. Ze zijn hier vooral bang voor het trauma. Maar als ik weer in België ben, laat ik me nog eens grondig onderzoeken."