Door: Matthijs Klerkx
Giro d'Italia

Dumoulin: 'Kon alleen maar hopen op deze tijdsverschillen'

De reactie van de nieuwe roze trui na de dubbelslag in de lange individuele tijdrit in de Giro.

Een grote verandering aan het front van de Giro d'Italia. Tom Dumoulin heerste in de tijdrit en staat met een grote voorsprong op Nairo Quintana in de roze trui.

Dat stemde de Nederlands kampioen tijdrijden natuurlijk uitermate tevreden. "2 minuten en 53 seconden naar Nairo Quintana is een mooi gat", beantwoordde hij de eerste vraag van Sporza-journalist Renaat Schotte of het tijdsverschil naar verwachting was.

"Ik ben daar echt heel blij mee", ging Dumoulin verder. "Ik heb gewoon een heel goede tijdrit gereden, dat blijkt. Dat de tijdsverschillen zo groot zouden zijn aan de streep, daar kon ik alleen maar op hopen."

De eerste concurrent voor het algemeen klassement die volgde na de Nederlander was Vincenzo Nibali, die twee minuten en zeven seconden toegaf. Toch kijkt Dumoulin het meest naar Quintana, de nummer twee van het klassement op 2'23". "Hij moet zeker tijd terug gaan pakken, en veel tijd. Maar zoals we op Blockhaus hebben gezien: hij is zeker de betere klimmer. Ik verwacht dat hij na een paar dagen achter elkaar klimmen zeker beter gaat zijn. Dan is het aan mij om de schade te beperken."

Was het zijn beste tijdrit ooit? "Nee, dat denk ik niet. Om heel eerlijk te zijn: ik voelde me niet super tijdens de tijdrit. Maar de laatste keren dat ik me niet super voelde in een tijdrit, gaf ik het telkens wat op. Dat deed ik nu niet. Ik heb niet naar mijn wattage gekeken, maar gewoon geramd naar de finish."

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws