Door: Tim Beck Fotografie: Cor Vos
Giro d'Italia

Dumoulin: 'Vandaag gaat waarschijnlijk voor de vluchters zijn'

Tom Dumoulin heeft naar eigen zeggen een prima rustdag achter de rug. Dat was nodig ook voor de kopman van Team Sunweb. "Ik kon wel een rustdag gebruiken, ja."

Dumoulin staat er met een derde plaats uitstekend voor, maar zo dominant als vorig jaar is de Nederlander niet. "Simon Yates is op dit moment de man om te verslaan", klinkt het bij de NOS. "Dat straalt hij ook echt uit. Hij heeft een heel zelfverzekerde houding. Op dit moment gaat het moeilijk worden om hem te verslaan, maar de laatste week gaat echt pittig zijn. Yates gaat ook zijn moeilijke momenten meemaken. Dan is het de vraag of ik daar van kan profiteren."

Vandaag ziet Dumoulin geen gevaar opdoemen voor de klassementsrijders. "Het zal even zwaar zijn vanuit de start, maar vervolgens gaat het waarschijnlijk een dag voor de vluchters worden. Woensdag is wel gevaarlijk met een steile aankomst, dan zal ik goed moeten opletten. Maar normaal gezien is dat te overleven. Ik hoop op het scenario dat we vier redelijk rustige dagen krijgen, maar ik ken de Giro inmiddels. Er zal altijd gevaar zijn."