Door: Matthijs Klerkx
Giro d'Italia

Giro d'Italia: derde maal raak voor Gaviria in Reggio Emilia

De Colombiaan bezorgde zijn werkgever Quick-Step Floors de bloemen.

Fernando Gaviria kraaide opnieuw victorie in de Giro d'Italia. In Reggio Emilia bleek de Colombiaan van Quick-Step Floors de snelste sprinter van het pak.

Na vier etappes voor avonturiers en klassementsrenners was het in Italië eindelijk weer tijd voor de snelle benen. Het roze zat stevig om de schouders van Tom Dumoulin: de Limburger en zijn ploeg Team Sunweb hoefden zich vandaag en morgen niet druk te maken om de voorsprong van 2 minuten en 23 seconden.

Tussen Forlì en Reggio Emilia lagen 230 kilometer aan vertier te wachten op de renners. In het eerste deel van de rit lagen met de Colla di Casaglia en de Valico Appenninico twee hindernissen, daarna was het volledig vlak richting Reggio.

Drie met lef

Een vroege vlucht, zoals iedere dag. Deze keer bestaande uit drie renners, waarvan twee Italianen met dezelfde initialen. Mirco Maestri van Bardiani-CSF en Marco Marcato van UAE Team Emirates zagen de Rus Sergey Firsanov van Gazprom-RusVelo aansluiten. Uiteindelijk reden de drie een zevental minuten weg van het peloton.

In dat achtervolgende peloton was er veel rust en de leiding voor Lotto Soudal, Orica-Scott en Quick-Step Floors. Zij hadden met André Greipel, Caleb Ewan en Fernando Gaviria zoals in iedere sprintersrit de grote tenoren.

Maestri rukte zich in de finale nog los van de andere aanvallers, maar ook aan zijn avontuur kwam een einde. Kort voor de slotkilometer demarreerde Eugert Zhupa van Wilier Triestina. Bora-Hansgrohe leidde echter de sprint in. Fernando Gaviria werd uitstekend gebracht door Maximiliano Richeze en voltooide met sprekend gemak de hattrick.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!