Door: Barry de Vries
Giro d'Italia

Giro d'Italia: Start 2018 in Israël, finish in Vaticaanstad

Voor het eerst in de geschiedenis start een grote ronde buiten Europa.

De Giro d’Italia van 2018 zal van start gaan in Israël. Dat heeft het Ministerie van Sport van het land bekend gemaakt. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat één van de drie grote rondes buiten Europa wordt aangevangen.

De start wordt aan persbureau AFP bevestigd door een woordvoerder van Miri Regev, de Minister van Sport in Israël. “We zijn erg trots dat we een groot internationaal evenement als de Giro mogen houden. Het is een belangrijke wedstrijd met de beste rijders van de wereld,” aldus de woordvoerder.

De Giro start zal flair geven aan het 70-jarige bestaan van het land en zal waarschijnlijk beginnen met een tijdrit in Jerusalem, gevolgd door twee etappes langs de Mediterrane kust van Zuid-Israël en Tel Aviv.

Maandag zal een persconferentie gehouden worden waarin alle details bekend worden gemaakt. Onder meer Alberto Contador en Ivan Basso zullen hierbij aanwezig zijn. Daar zal waarschijnlijk ook bevestigd worden dat de Giro finisht in Vaticaanstad, wat het thema van samenleving en vrede onderstreept.

Foto: Cor Vos - Archief