Door: Tim de Vries
Giro d'Italia

Rit gemist: Gaviria maakt kwartet vol, Dumoulin overleeft zonder problemen

Geniet nog eens van de magistrale sprint van Gaviria.

Fernando Gaviria liet vandaag nog maar weer eens zien waarom hij één van de meest talentvolle renners van het moment is. De 22-jarige Colombiaan boekte in zijn eerste ronde van Italië al drie ritzeges. En vandaag, tijdens de laatste mogelijkheid voor de sprinters, ging de teller naar 'vier'. 

Veel spektakel biedt de dertiende etappe in de Giro d'Italia niet. De hoogtemeters zijn minimaal en ook de drie dappere vluchters wordt geen kans gegund op glorie en succes. Hoewel het in de laatste twintig kilometer stressen is in het peloton wordt er uiteindelijk 'gewoon' gesprint in de Giro.

Fernando Gaviria lijkt veel te ver te zitten als de sprint wordt ingezet. Toch weet de Colombiaan zijn turbodijen op het laatst nog aan te zwengelen. Op fenomenale wijze duikt hij in een klein gat, rijdt hij de groep voorbij en pakt hij zijn vierde ritzege in de honderdste Giro.

De roze leiderstrui is nog altijd in het bezit van Tom Dumoulin. De renner van Team Sunweb kwam, net als de andere klassementsrenners, niet in de problemen.

Morgen gaat de Giro d'Italia verder met een rit die vlak begint, maar eindigt met de klim naar bedevaartsoord Oropa.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws