Door: Tim Beck
Nieuws

Armée tot eind 2020 bij Lotto Soudal

Sander Armée en Lotto Soudal gaan langer met elkaar door.

Sander Armée zal ook de komende jaren het tenue dragen van Lotto Soudal. De Belg, die dit jaar een ritzege behaalde in de Ronde van Spanje, heeft zijn contract met drie jaar verlengd. “Het is leuk dat ik in deze aangename omgeving kan blijven werken.”

Het is voor Armée het vierde jaar bij de Belgische formatie. Dit jaar brak hij écht door in de Vuelta, maar ook door goede resultaten in de Vierdaagse van Duinkerken en de Ronde van Noorwegen. “Ik ben iemand die de ploeg kan helpen in verschillende types koersen maar ik kan ook zelf goede resultaten behalen op een parkoers dat bij me past. Als de kopmannen van onze ploeg aanwezig zijn, de absolute toppers, krijg ik de rol van helper, maar als ze daar niet zijn kan ik soms zelf een resultaat rijden.”

Volgens de klimmer is dat de ideale situatie. “Ik wil in de toekomst zo nu en dan proberen nogmaals een wedstrijd te winnen. Voor de Vuelta had ik al eventjes het gevoel dat het erin zat, op fysiek vlak, maar dan moet het wel een beetje meezitten. Nu heb ik ook eens meegemaakt wat het betekent om effectief te winnen en ik hoop dat het nog een keer lukt de komende jaren.”

Foto: Cor Vos