Door: Tim Beck
Nieuws

Arnaud Demare wint Milaan-Sanremo

Arnaud Demare is de verrassende winnaar van Milaan-Sanremo geworden. De Fransman van Française Des Jeux bleef Ben Swift en Jurgen Roelandts voor. Voor Demare is het al zijn derde overwinning van het seizoen. Vorige week wist hij ook al te zegevieren in de tweede etappe van Parijs-Nice.

In de vlucht van de dag zat een Nederlander, namelijk Maarten Tjalingii. De hardrijder van LottoNL-Jumbo maakte voor het derde opeenvolgende jaar deel uit van de kopgroep. Ook Jan Barta en Matteo Bono leverden die prestatie voor het derde jaar op rij. Kans op de overwinning maakte de kopgroep echter geen moment, want toen de finale begon op de Cipressa werden ze bijgehaald. Het peloton was ondertussen erg onstuimig, waardoor er enkele valpartijen ontstonden. Bij een van die valpartijen was een van de favorieten betrokken, Michael Matthews kuste namelijk het asfalt en moest een streep zetten door zijn kans op de overwinning.

Daarna was het de beurt aan Giovanni Visconti en Ian Stannard, die op de Cipressa op avontuur gingen. Even later voegden Fabio Sabatini, Matteo Montaguti en Daniel Oss zich bij dat tweetal. Maar op de Poggio werd ook hun aanval teniet gedaan. Op de Poggio bleven de tenoren lang naar elkaar kijken. Alleen Andrea Fedi deed een poging zich los te maken van het peloton, maar zijn aanval strandde vroegtijdig. De meest serieuze aanval was van Michal Kwiatkowski. De ex-wereldkampioen pakte vijf seconden en leek kans te maken op de winst, maar Fabian Cancellara reed in een zucht het gat dicht. Niet veel later trok Edvald Boasson Hagen ten aanval met Greg Van Avermaet in zijn wiel. Ook zij werden teruggefloten waardoor een spurt niet meer te ontlopen viel.

In de sprint leek Fernando Gaviria van Etixx-Quick Step grote kans te maken op de overwinning, maar hij viel letterlijk weg uit de kop van de koers. Door de valpartij van het Colombiaanse toptalent werd ook Peter Sagan gehinderd. De sprint werd vroeg aangegaan door Roelandts. De Belg van Lotto Soudal werd op de valreep nog ingehaald door Demare en Swift.

Gerelateerd nieuws